joi, 6 aprilie 2017

10 reguli de netiquetă

10 reguli de netiquetă

Regula 1: Verificarea ortografică şi corectarea mesajelor,  în toate comunicările scrise pe internet, deoarece erorile pot diminua credibilitatea mesajului.
Regula 2: Nu scrie totul cu Caps Lock într-un text, deoarece este ca şi cum ai ţipa la cel care te citeşte.
Regula 3: Onestitatea este o neticheta bună, deoarece comunicaţiile în reţea nu sunt valide fără ea. Fii sincer în profilurile tale şi în alte comunicări, deoarece onestitatea creează cea mai bună experientă on-line.
Regula 4: Fii tu însuţi online, pentru că nu eşti anonim şi alţi utilizatori sunt oameni reali. Nu spune şi nu fă online, lucruri pe care nu le-ai face  în realitate, pentru că nu poţi fi luat în serios,  Imaginea ta online este importantă. N-o strica prin a fi altcineva decât eşti.
Regula 5: Nu jigni şi nu răspunde la jigniri, sau orice altceva ce reprezintă o insultă personală comunicata prin intermediul internetului. Normele netichetei vor să civilizeze internetul, deoarece acesta este codul de conduită socială.
Regula 6: Nu faceţi spam şi nu urmaţi urmați link-uri de tip pop-up şi spam-ul, deoarece acestea pot duce la viruşi, spyware şi malware.
Regula 7: Fii conservator în e-mailul trimis şi liberal în e-mailul primit, deoarece calitatea este mai bună decât cantitatea.
Regula 8: Nu trimite e-mailuri noaptea târziu, deoarece aceasta poate pune  în discuţie stilul tău de viaţă.
Regula 9: Cumpăra de pe site-uri web securizate, deoarece acestea protejează informaţiile tale.
Regula 10: Fii discret în tot ceea ce faci pe internet. Aceasta include crearea de profiluri pe reţelele sociale şi postarea de comentarii.

Riscuri pe internet


·         Batjocora repetată a unei personae.
·         Trimiterea de mesaje ,texte obscene prin intermediul Internetului.
·         Trimiterea de conținut obscen si ofensator prin intermediul mesageriei web pentru a intimida pe cineva.
·         Folosirea de conținut obscen in timpul convorbirilor online.
·         Ridiculizarea cuiva prin crearea unui profil sau a unui blog fals, conținând informații umilitoare.

·         Trimiterea de amenințări.Publicarea online a unor videoclipuri sau poze personale fara acordul persoanei în cauză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu